• Slider_Landgoedwandelen_06

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • landgoedwandelen-1

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • Slider_Landgoedwandelen_02

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • landgoedwandelen-2

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • Slider_Landgoedwandelen_04

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • landgoedwandelen-3

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

Hof van Duivenvoorde 650×420

Kasteel Duivenvoorde – Lof voor de Hof

De wittebroodsweken van de Hof van Duivenvoorde zijn in volle gang, maar het gebruikelijke ‘niet storen’-bordje is niet van toepassing. Vanaf de officiële opening op 8 september met aansluitend het Monumentenweekend is de belangstelling van het publiek voor het unieke landgoedpaviljoen overweldigend.

Vol lof

Het gastenboek bevat zinnen als ‘een ongekend prachtig theehuis op het landgoed in een schitterende ommuurde omgeving’ en ‘na 50 jaar landgoedwandelingen ben ik zeer verrast met deze heerlijke plek om te ontspannen’. De eigenaren van het restaurant Raymond Talsma en Leon Harinck zijn ondanks hoge verwachtingen eigenlijk ook een beetje beduusd over zoveel lof.
Paviljoen met publieksfunctie

Het nieuwe restaurant is de spil van het bezoekerspaviljoen dat dankzij dynamische architectuur meedeint op de seizoenen. Hof van Duivenvoorde is niet alleen onweerstaanbaar qua ligging en aanbod van heerlijke gerechten en dranken, maar vormt ook het startpunt van bijzondere rondleidingen in kasteel en park. Samen met de inpandige museumwinkel heeft het bezoek aan landgoed Duivenvoorde binnen enkele weken een immense boost gekregen. Ouders met jonge kinderen en bezoekers ‘in de derde leeftijd’ laten de historische buitenplaats weer stralen.

Vijf sterren!

De eigenaren zien de fotogenieke Leidse Tuin als uitzonderlijke entourage voor hun toekomstplannen. Boordevol ideeën werken zij met overgave aan die toekomst – er is vast genoeg plaats voor nog een extra ster aan het gastronomisch firmament.

Comments

comments