• Slider_Landgoedwandelen_06

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • landgoedwandelen-1

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • Slider_Landgoedwandelen_02

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • landgoedwandelen-2

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • Slider_Landgoedwandelen_04

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • landgoedwandelen-3

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

Museumnacht op Huygens’ Hofwijck en in Museum Swaensteyn

Op zaterdag 21 oktober 2017 doen Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn weer mee met de Haagse Museumnacht. Met een museumnachtticket kunt u deze avond meer dan 20 locaties bezoeken in Den Haag en Voorburg tussen 20.00-01.00 uur en is er een speciaal programma. Het belooft een avond te worden vol freaks, workshops, rondleidingen, theatervoorstellingen en meer. Op Hofwijck zijn er rondleidingen in het donker door huis en tuin en in Museum Swaensteyn staan er diverse activiteiten op het programma rondom het thema van het jaar Freak Like Me.

 

 

Programma Huygens’ Hofwijck

Tijdens de Museumnacht kunt u de spannende rondleiding in het donker volgen, dit jaar weer iets griezeliger dan vorig jaar! De legende gaat dat de geesten van Constantijn en Christiaan Huygens na zonsondergang weer tot leven komen op Hofwijck. De buitenplaats is 375 jaar geleden ontworpen en in gebruik genomen door vader Constantijn Huygens. Na zijn dood woonde zoon Christiaan Huygens op Hofwijck en schreef hier alles wat hij wist over het heelal op in Kosmotheoros. De binding met Hofwijck was voor beide heren zo groot, dat als ze ergens zouden rondspoken, dit dé plek is. Sommige stukken zijn zo donker, dan je goed bij elkaar moet blijven. Nu maar hopen dat je geen geesten of andere freaks tegen komt…
De rondleidingen starten elke 15 minuten vanaf de Hofpoort. Even bijkomen van alle spanning? In het Poortgebouw vertonen we elk hele uur de film: Met Constantijn Huygens naar Venetie. The Movie. Tijdens de film van 40 minuten krijg je de mooiste beelden te zien en treed je in de voetsporen van Constantijn Huygens in 1620.

Museum Swaensteyn - Marianne Prinses of Freak 1 650px

Programma Museum Swaensteyn

Loop mee met een of andere Freak die je meeneemt naar Museum Swaensteyn, dat op 3 minuut lopen afstand van Huygens’ Hofwijck ligt in de Herenstraat van het Huygenskwartier in Voorburg. Tijdens de Museumnacht is er een divers aanbod van activiteiten. Breng een bezoek aan de tentoonstelling 3x Zicht Op Zien met de theaterfotografie van Pan Sok, schilderkunst van Stephanie Knage en pentekeningen van Eric Schneider. Fotograaf Pan Sok neemt je mee naar de wereld van theaterfotografie tijdens zijn instaprondleidingen tussen 20.00-23.00 uur. Ook zijn er flitsrondleiding door de vaste collectie met verhalen over de Romeinen en Prinses Marianne. Leef je uit tijdens de workshop Freak Like Me?, die driemaal op de avond wordt gegeven en maak een zelfportret van houtskool op papier. Liever verkleed als “Freak” op de foto, dat kan in de PhotoFreak-corner in samenwerking met Something Extra. Speciaal op deze avond zal actrice Anne-Claire van der Burg zich omtoveren tot Prinses Marianne tijdens de korte voorstelling Marianne: Prinses of Freak?, te zien om 21.00, 22.00, 23.00 en 00.00 uur. Een avond vol theater, creativiteit en freaks!

Kaartverkoop en vervoer

Kaarten voor de Museumnacht kosten €16,50 en kunnen aan de kassa van Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn worden gekocht. Het tijdschema van de avond is terug te vinden op de websites van de musea www.hofwijck.nl en www.swaensteyn.nl en op de website www.museumnachtdenhaag.nl. Voor Hofwijck kunt u de gratis pendelbus nemen richting Den Haag en bent u binnen 10 minuten in de binnenstad om een van de andere deelnemende musea te bezoeken.