• Slider_Landgoedwandelen_06

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • landgoedwandelen-1

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • Slider_Landgoedwandelen_02

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • landgoedwandelen-2

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • Slider_Landgoedwandelen_04

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

 • landgoedwandelen-3

  Ontdekt de groene oase in de Randstad

foto-lancering-kastelenrondjes-nbtc-fietsplatform-foto-anne-hamers-650x420px

Eerste Kastelenroute Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde gelanceerd

NBTC Holland Marketing en het Landelijk Fietsplatform hebben vandaag de themaroute Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde overhandigd aan de directeur van Kasteel Duivenvoorde. De route is een eerste fietsroute in een nieuwe reeks over Kastelen en Buitenplaatsen, in de vorm van een compact rondje en gebaseerd op de populaire fietsknooppunten. De routes zijn speciaal bestemd voor Duitse en Belgische toeristen.

Aantrekkelijke fietsroute

De fietsroute duurt ca. 2,5 uur (33 km) en start en eindigt op de parkeerplaats van Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Het Landelijk Fietsplatform is betrokken bij de ontwikkeling van de fietsroute. De route verbindt Duivenvoorde onder andere met Museum en Landgoed Voorlinden en Buitenplaats Huygens’ Hofwijck; andere aantrekkelijke buitenplaatsmusea in Zuid-Holland. NBTC Holland Marketing heeft deze drie musea opgenomen in de landelijke verhaallijn Kastelen en Buitenplaatsen, waarvoor tot en met 2019 een internationaal marketingprogramma wordt uitgevoerd. In deze verhaallijn doen bijna 30 kasteelmusea en -tuinen mee om gezamenlijk meer Duitse en Belgische bezoekers te trekken.

Duitsers en Belgen

De focus van de internationale activiteiten van NBTC ligt voor Kastelen en Buitenplaatsen op de bewerking van de Belgische en Duitse markt; voor Nederland de grootste markten als het gaat om internationaal toerisme. In 2016 bezochten ruim 4,6 miljoen Duitsers voor een vakantie ons land en daarmee staat Duitsland op de eerste plaats in de top-10 van herkomstmarkten. België staat met ruim 2,1 miljoen bezoekers op de tweede plek.

Eerste themaroute in een reeks

De komende maanden volgen meer kastelenfietsrondjes, onder andere in de Noord-Hollandse en Utrechtse Vechtstreek, op de Gelderse Veluwezoom en in Twente. De routes worden behalve Nederlandstalig (voor de Vlamingen) ook in het Duits kosteloos beschikbaar gesteld. De eerste Nederlandstalige Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde is beschikbaar op www.holland.com/kastelen.

Comments

comments